Historie
Bouwbedrijf Klomp is een echt familiebedrijf. Een groot deel van de familie is opgegroeid tussen de stenen en hout. Een jarenlange historie heeft het bedrijf gemaakt tot de bloeiende onderneming van nu.
 
Van houten schuren naar speelgoed
De grondlegger van Bouwbedrijf klomp was Herman Klomp (1913). Op 25 november 1934 startte hij vanuit zijn woonhuis aan de Postweg 52 een onderneming waarmee hij veelal houten schuren bouwde. In deze beginjaren was het hard werken. De crisis zorgde ervoor dat de mannen voor 10 cent per uur in weer en wind aan het bouwen waren. Toch hield Herman vol. Hij trouwde ondertussen met Neeltje van Hal. Samen kregen ze vijf kinderen, Trijnie, Aalbert, Herman, Henk en Wim. Ook zij hielpen volop mee. Het ambacht werd hen met de paplepel ingegoten.
Na de jaren dertig braken nog meer moeizame jaren aan. De tweede Wereldoorlog brak uit. Bijna geen mens bedacht het een nieuw huis te laten bouwen. De kans op bombardering was immers groot! Herman Klomp richtte zich daarom in de oorlogsjaren op het vervaardigen van houten speelgoed en generatorhout.
 
De tweede generatie treedt aan
In de wederopbouw groeide Bouwbedrijf Klomp flink door, net als de kinderen van Herman en Neeltje. In 1963 kwam Aalbert (1944), de oudste zoon, in het bedrijf werken. Herman (1948) volgde twee jaar later. Samen werkten ze dag en nacht aan het voortbestaan van Bouwbedrijf Klomp. Toen de gezondheid van Herman sr. verminderde, sloot ook de derde zoon, Henk, zich aan bij Bouwbedrijf Klomp. Aalbert vond een andere uitdaging: de makelaardij. Hij stapte uit het bouwbedrijf en richtte Makelaardij Aalbert klomp o.g. op, dat uitgroeide tot een regionaal vooraanstaand makelaarskantoor.
In 1977 namen de broers Herman en Henk de directie van Bouwbedrijf Klomp over. Onder hun leiding groeide Bouwbedrijf Klomp uit tot een bouwbedrijf waarin kwaliteit en precisie centraal staat.
 
Generatie Klomp III aan het roer
We nemen een stap vooruit in de tijd. Het is 1995 en de derde generatie Klomp komt het bouwbedrijf versterken. De jongste zoon van Herman, Alex (1975), komt het team versterken. Een jaar later volgt ook de oudste zoon van Herman, Hans (1971), het spoor van zijn jongere broer binnen het bedrijf. In 1997 treedt Herman terug als leidinggevende van het bouwbedrijf en richt zich vanaf dat moment op projectontwikkeling. Vanaf 1997 tot 2000 treedt Henk op als leidinggevende van Bouwbedrijf Klomp. In het millenniumjaar 2000 neemt de jongste generatie Klomp de leiding over. Eind 2010 is Meo Wolswinkel aangetrokken om het bedrijf te leiden. Op deze manier krijgt Hans Klomp zijn handen vrij gekregen om de projectontwikkelingsactiviteiten verder te ontplooien.
 
U ziet het, onze ambachtslieden vormen al meer dan 80 jaar een vertrouwd beeld in de bouwwereld!