Bouwen zit ons in de genen.

Bouwbedrijf Klomp is een echt familiebedrijf. Een groot deel van de familie is opgegroeid tussen de stenen en hout. Een jarenlange historie heeft het bedrijf gemaakt tot de bloeiende onderneming van nu.

Herman Klomp (1913), de grondlegger van het bouwbedrijf, startte op 25 november 1934 een onderneming waarmee hij veelal houten schuren bouwde. Samen met zijn vrouw Neeltje kregen zij vijf kinderen, die volop in het bedrijf meewerkten. Het ambacht werd hen met de paplepel ingegoten.

De tweede generatie treedt aan

In de wederopbouw na de 2e wereldoorlog groeide Bouwbedrijf Klomp flink door. In 1963 kwam Aalbert (1944), de oudste zoon, in het bedrijf werken. Herman (1948) volgde twee jaar later. Toen de gezondheid van Herman sr. verminderde, sloot ook de derde zoon, Henk, zich aan bij het bedrijf en vond Aalbert een andere uitdaging. In 1977 namen de broers Herman en Henk de directie over. Onder hun leiding groeide Bouwbedrijf Klomp uit tot een bouwbedrijf waarin kwaliteit en precisie centraal staat.

Generatie Klomp III aan het roer

In 1995 komt de jongste zoon van Herman, Alex (1975), het bouwbedrijf versterken. Een jaar later volgt ook zijn oudste zoon, Hans (1971). In 1997 treedt Herman terug als leidinggevende van het bouwbedrijf en richt zich vanaf dat moment op projectontwikkeling. Vanaf 1997 tot 2000 treedt Henk op als leidinggevende van Bouwbedrijf Klomp. In het millenniumjaar 2000 neemt de derde generatie Klomp de leiding over. Zij trekken eind 2010 Meo Wolswinkel aan om het bouwbedrijf te leiden, die vanaf 2020 mede-aandeelhouder is geworden. Sinds 2010 groeit het bedrijf in omvang en aard van werkzaamheden tot de onderneming die het nu is.